Háromemeletes, romantikus sarokház, Wagner János, 1847.
:
Háromemeletes, belsőudvaros kései klasszicista bérház a Reáltanoda és a Magyar utca sarkán.
A háromemeletes, a Reáltanoda utcában 13, a Magyar utcában 10 ablaktengelyes épület homlokzatát a földszint fölött két részes övpárkány, a második emeleten fonott növényi díszes, két részes könyöklőpárkány, a harmadik emeleten egyszerű könyöklőpárkány tagolja és konzolsorra ülő tojásléces koronázó-párkány zárja le. A falsávos földszinten állótéglány alakú ablakokat képeztek ki. Az egyenes záródású kapu felett levéldíszes, csigás állókonzolpárra támaszkodó egyenes szemöldökpárkány látható. Az emeleteken tagozatos keretezésű állótéglány alakú ablakok kapnak helyet. Az első emeleti, - mellvédjében fonott növényi díszes domborművel ellátott - ablaksor felett, állókonzolpárra ülő egyenes szemöldökpárkányok láthatók. A második emeleti ablakok felett hasonló szemöldököket képeztek ki.

Változatlan állapotban.

Városfal (0.046 km)