Háromemeletes, romantikus lakóház. Feszl-Gerster-Kauser, 1853-1854.
:
Háromemeletes, belsőudvaros, romantikus lakóház, zártsorú beépítésben.
Enyhe kiülésű, kéttengelyes szélső rizalitokkal szegélyezett, hét tengelyes középrésszel képzett homlokzatát állókonzolsoros főpárkány koronázza. A kváderes földszint felett övpárkány, az emeleteken a rizalitok közt könyöklőpárkány fut végig. Az épület középtengelyét az első emeleten gazdag kialakítású páros romantikus öntöttvas konzolokon nyugvó erkély hangsúlyozza. A földszinti nyílások szegmensíves záródásúak, felső részükben eredeti kovácsoltvas ráccsal. Az emeleti ablakok építészeti tagoltsága felfelé emeletenként csökken, díszítésükre geometrikus metiválás jellemző. A szélső rizalitok architektúrája az ablakokat gazdag és erőteljes geometrikus keretbe foglalva emeletenként önálló motívummá fogja össze, ugyancsak felfelé csökkenő hangsúlyossággal.

Nagyon szép, különleges díszítésű, romantikus stílusú épület. Kár hogy a nemrég festett alsó szintre máris odafirkált valaki.

Épület (0.096 km)
Danubius-kút (0.107 km)