kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
irodaház
Háromemeletes, romantikus ház. (Irodaház) Gerster Károly, 1861.
:
Háromemeletes, belsőudvaros romantikus lakóház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes, 3-3-3 ablaktengelyes épület homlokzatát földszint fölött övpárkány, az első emeleten könyöklőpárkány, a harmadik emeleten monumentális, két részes, képszékében 3almettasoros, erős kiülésű könyöklőpárkány tagolja és képszékében domborműves növény-füzérsorral díszített főpárkány zárja le, amelynek függőlemezét fogrovatsor díszíti. A földszinten, rusztikázott falsávok között állótéglány alakú falnyílásokat alakítottak ki. A kapu középen helyezkedik el. A középső rizalitot négy, - az első emelet feletti párkányra támaszkodó -, bélletes mezejében csigapársorral díszített, két szintet átfogó, fejszobros, kompozit fejezetű pilaszter hangsúlyozza, amelyhez hasonló pilaszterek helyezkednek el az épület szélein s. A pilaszterekre a harmadik emeleti könyöklőpárkányt megszakító rozettabetétes kiemelkedő mezők ülnek: ezekre a harmadik emeleten egy-egy sima felületű lizénát állítottak. Az emeleteken állótéglány alakú falnyílásokat képeztek ki, tagozatos keretezéssel. Az első emeleti falnyílások mellvédjeiben mélyített mezőkbe rajzolt zsinóros köténysáv-díszítések közé, rozettadíszes mezőket illesztettek. A falnyílások felett füzérdíszes egyenes szemöldökpárkányok kaptak helyet. Középen négy, csigás-íves fekvőkonzolon három ablaktengely szélességében húzódó, koraeklektikus öntöttvas-korlátokkal ellátott erkély látható, amely mögött a középső ablaktengelyben elhelyezkedő ajtót díszesebb megoldású szemöldök hangsúlyozza. A második emeleti ablakok felett levélsoros díszítésűi egyenes szemöldökpárkányokat képeztek ki, mellvédjeikben romantikus jellegű vakolatba rajzolt zsinórdíszítésekkel. A szélső ablaktengelyek melletti mezőkben áttört koraeklektikus öntöttvas konzolokon egy tengely szélességű, hasonló jellegű mellvédekkel ellátott erkélyek láthatók. A harmadik emeleti ablakokat egyenes szemöldökpárkányok emelik ki.

Szép épület, kár, hogy évek óta zárva vannak a földszinti kirakatok és nincs lakója.