Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetővel fedett templom, É-i, D-i és K-i utcai homlokzata előtt egy-egy előcsarnokkal (1891). Tornya a K-i homlokzat előtt áll, átlós támpillérekkel erősített, felső szintje körül tűzkiáltó erkély húzódik. Csehboltozatos belső tér, É-i és D-i végén karzatokkal. Berendezés: historizáló, 1906. Orgona: 1888 (Angster József). Feltehetőleg korábbi templom felhasználásával épült, 1891-ben előcsarnokokkal bővítették.
külső leírás:
Egyhajós,téglalap alaprajzú, kontyolt nyeregtetővel fedett templom. Két véghomlokzata előtt előcsarnok. Utcai homlokzata előtt előcsarnok, valamint
átlós támpillérekkel erősített torony, felső szintje körül tűzkiáltó erkéllyel. A templom kertjében parókia, 1980. körül.

A templom éppen a külső vakolat felújítása miatt, fel van állványozva. Érdekessége a később hozzáépített cintermek. Az eredeti bejáratot, ami az oldalán volt, befalazták.