Sarlós Boldogasszony
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású templom, a DNy-i homlokzat középrizalitjában álló toronnyal, kétoldalt csatlakozó, vázával díszített íves oromfallal, a torony felső szintjén kovácsoltvas mellvédes tűzkiáltó erkéllyel. A szentély félkupolával és csehboltozattal, hajó csehboltozattal fedett. A hajó bejárati oldalán karzat. A szentély mindkét oldalán kétszintes melléktér, 1900 körül. Mennyezetképek: 1961 (Takács István). Berendezés: 18-20. század. A templom építése 1765-ben kezdődött, amely 1785-ben fejeződött be (építész: Franz Zillack). 1911 körül nagyobb felújításra került sor.
külső leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A torony legfelső szintjén kovácsoltvas mellvédes körbefutó erkély.
A szentély mindkét oldalán kétszintes melléktér.

Lábazati vizesedés nyomai már erősen látszanak, de kisebb hibák máshol is vannak.