Háromemeletes, romantikus ház. Gerster Károly és Frey Lajos, 1861.
:
Háromemeletes, belsőudvaros romantikus lakóház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes épület kilenc ablaktengelyes homlokzatát a földszint fölött övpárkány, a harmadik emeleten két részes, képszékében ferde fonott pálcadíszekkel tagolt könyöklőpárkány tagolja és három részes, képszéksávjában sűrűkonzolsoros és e felett kis átboltozott szakaszokra ültetett kiugró függőlemezzel ellátott főpárkány zárja le. A földszinten tagozatos félköríves keretezésbe illesztett falnyílások helyezkednek el, amelyek félköríves mezőiben áttört romantikus jellegű lunettavasrácsok láthatók. Az emeleti falnyílások félköríves záródásúak, felettük romantikus jellegű tagozatos félköríves szemöldökpárkányok helyezkednek el. Az első emeleti ablakok mellvédjeiben fekvőtéglány alakú keretezett mezőkben romantikus vonalas betétdíszek helyezkednek el. A két-két szélső ablaktengely tagozatos bélletbe illesztett ablakát karcsú romantikus oszlopok fogják közre, illetve választják el páronként egymástól. Középen, - a három ablaktengely szélességű, íves áttört kovácsoltvas konzolokra ültetett és öntöttvas rácsos romantikus korláttal ellátott erkély mögött -, kétrészes, képszék-sávjában rozettabetétes és fogsordíszes bélletbe ültetett erkélyajtó kapott helyet. E felett rozettás diagonálisan kockázott betétmezőben középen kis fej szobor látható. A második emeleten a középső ablaktengelyben iker, a szélső ablaktengely-párokban hármas falnyílásokat alakítottak ki. A középsők előtt az első emeleti középső ablak derékmagasságában elhelyezkedő konzolokkal a falba beváltott kerek oszlopokra támaszkodó - konzolpáron palmettadíszes mellvédű kőkorlát fekszik. A szélső falnyílások előtt az első emeleti ablakokat keretező oszlopokra ültetett konzolokon csillagdíszes öntöttvas mezőkkel ellátott erkélyek ülnek. A harmadik emeleti ablaksor diszpozíciója megegyezik a második emeletével, ám itt az ablakkettős, illetve az ablakhármasok felett egyenes szemöldökpárkányokat képeztek ki. A szélső falnyílások előtt romantikus konzolpárokon kovácsoltvas, csillagos-betétmezős pálcatagos korlátokkal ellátott erkélyek helyezkednek el.

A ház általánosságban rendben van, de az összképet rontja a bezárt földszinti kirakat.