Jász-Nagykun-Szolnok
Mezőtúr Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Háromhajós, keletelt templom, a Ny-i homlokzat előtt torony, visszaléptetett, kör alaprajzú legfelső szintje körül körbefutó tűzkiáltó erkéllyel. A lekerekített sarkú K-i homlokzat előtt négy ion oszloppal alátámasztott timpanonos portikusz. Csehboltozatos, körbefutó karzat. Berendezés: copf, 19. század második fele. Orgona: 1854 (Komornyik Nándor). Az 1677-ben emelt templomot a 18. század folyamán többször bővítették, majd 1814-1845 között klasszicista stílusban átalakították (építész: Homályossy Ferenc).
külső leírás:
Háromhajós, kelet-nyugati hossztengelyű templom. A nyugati homlokzat előtt torony, visszalépő, kör alaprajzú legfelső szintje körül körbefutó erkély. A lekerekített sarkú keleti homlokzat előtt timpanonos portikusz.
A torony párkány állapota rossz, egy darabja leomlott.

Szép állapotban van.