Albrecht-kastély

Jász-Nagykun-Szolnok
Mezőtúr Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, U alaprajzú, földszintes, részben alápincézett, kontyolt nyeregtetős kastély. A középső szárny udvar felőli homlokzatán négy oszloppal alátámasztott törtvonalas oromzatú portikusz, a kerthomlokzat előtt bábos korlátú terasz. Az oldalszárnyakon félköríves árkádos, falazott mellvédes tornác. Az épületszárnyak találkozásánál manzárdtetős, pavilonjellegű átjárók. Síkfödémes helyiségekkel, részben 20. század elejei nyílászárókkal. A kastéllyal szemben újjáépített lóistálló.
külső leírás:
Szabadon álló, U alaprajzú, földszintes, kontyolt nyeregtetős kastély. A középső szárny udvar felőli homlokzatán hullámvonalas oromzatú portikusz, a kert felöli oldalon bábos korlátos terasz. Az oldalszárnyakon félköríves árkádos, falazott mellvédes tornác. Az épületszárnyak találkozásánál manzárdtős átjárók.
A kastéllyal szemben újjáépített lóistálló.

jó állapotú épület