Szent Mária Magdolna
Jász-Nagykun-Szolnok
Szolnok Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású templom, a DNy-i homlokzat középrizalitjában álló toronnyal (1825). A szentély K-i oldalán sekrestyével (1820). Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: szentély, 19. század második fele. Berendezés: részben 18. század vége; főoltárkép: 1881 (Jakobey Károly). A templom építést 1766-ban kezdték, korábbi, talán középkori, épület helyén, de pénzhiány miatt csak két évtizeddel később fejezték be. Épült gr. Haller Sámuel költségén. A templomkertben: keresztút, épített fülkében vaslemezre festett képekkel, 19. század; sírkövek 18-19. század.
külső leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély keleti oldalán sekrestye.
A templomkertben keresztút stációk, épített fülkében vaslemezre festett képekkel, 19. század, sírkövek, 18., 19. század.

2012.01.17 09:27 guess.who állapot: 4 - koordináta: N 47° 16,269' E 20° 27,103' - pont: 24

A lábazaton és a tetőzet párkánya alatt is több helyen málladozik a vakolat, lassan igencsak időszerű lesz egy felújítás...