Xaveri Szent Ferenc-kápolna

kápolna
r.k. kápolna
Jász-Nagykun-Szolnok
Szolnok Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az Ady Endre út, Pozsonyi u. és Kápolna u. kiteresedésében, szabadon álló, egyhajós, íves szentélyzáródású kápolna, K-i homlokzata előtt álló tornya homorú falakkal csatlakozik a hajóhoz. A hajó csehboltozattal, a szentély csehboltozattal és félkupolával fedett. Berendezés: részben 18. század közepe. Az 1733-as pestis emlékére épült. A kápolnakertben: kőkereszt, 19. század vége.
Jelleg:
Egyhajós, íves szentélyzáródású kápolna, homlokzat előtt álló tornya homorú falakkal csatlakozik a hajóhoz. Kertjében kőkereszt, 19. sz. vége.
Nedves falak, repedések!

2010.07.16 15:59 Zerind állapot: 5 - pont: 4

Teljesen felújították!!! Színe fehér lett, így már sokkal szebb dísze a városnak, mint romosan!
Viszont még csak kívülről újult meg, belül még tart a festmények restaurálása. Most az a baj, hogy a Szent Ferenc-kép alatti magyar nyelvű feliratot nem tudják elolvasni, így nem tudják megújítani sem. Akinek van róla régi fényképe, keresse Máthé György plébánost!