Nemzeti Szálloda

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
szálloda
Jász-Nagykun-Szolnok
Szolnok Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben, utcavonalon álló, kétemeletes, négyszögű udvart körbezáró, téglaarchitektúrás épület. Utcai homlokzatán timpanonnal lezárt középrizalitban bejárat, acélszerkezetű előtetővel, a második emeleten erkéllyel. A homlokzat két szélén íves oromzattal záródó oldalrizalit, az első emeleten erkélyekkel. A folyosók boltozottak, a szobák síkfödémesek. A földszinten az utcai traktusban stukkódíszes tükörboltozatok, a fiókboltozatokban felülvilágítókkal (egykor étterem és kávéház); öntöttvas korlátos, íves lépcsőkarok korabeli kandeláberekkel; részben korabeli nyílászárók (építész: Kocsis Lajos, kivitelező: Fodor Dániel).
külső leírás:
Zártsorú beépítésben, utcavonalon álló, kétemeletes, négyszögű udvart körbezáró, téglaarchitektúrás épület. Utcai homlokzatán timpanonos középrizalit, a bejárat fölött acélszerkezetű előtetővel, fölötte a második emeleten erkéllyel. A homlokzat két szélén íves oromzattal záródó oldalrizalit az első emeleten erkéllyel. Udvarán későbbi bővítmények.

Az épület állapotában változás nincs.