Szent László király
Jász-Nagykun-Szolnok
Szolnok Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású, keletelt templom, a keskenyebb Ny-i homlokzat középrizalitjában álló toronnyal (1833), a támpillérekkel erősített szentély É-i oldalán sekrestyével. A szentélyt bordás keresztboltozat fedi, részben gótikus ablakokkal. A hajó csehboltozatos, Nyi-végében karzat. Berendezése: 19-20. század. 15. században épült templom, amelyet 1760-ban restaurálták, 1830-ban vagy 1840-ben átalakították, illetve kibővítették. 1853-ban, 1873-ban, 1886-ban, 1971-ben felújították.
Jelleg:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású, keletelt templom, a keskenyebb nyugati traktus középrizalitjában álló toronnyal. A szentély északi oldalán sekrestye. A szentélyt támpillérek erősítik.
A templomkertben kőkereszt. 1854.

2011.10.18 07:25 guess.who állapot: 3 - koordináta: N 47° 23,608' E 20° 23,495' - pont: 45

Az előző log óta a templom állapota nem változott: a vakolat továbbra is le van verve, vélhetően a falakat szárítják... két és fél éve.
A hajó tetőzete viszont új, ez mindenképp jó.