Magyari-kastély

Jász-Nagykun-Szolnok
Tiszafüred Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A településtől D-re fekvő területen, szabadon álló, földszintes, U alaprajzú, manzárdtetős épület, henger alakú saroktornyokkal, a középrizalit középső szakasza előtt törtvonalú, oromzatos portikusz. Udvari homlokzata előtt féltetővel fedett, öntöttvas oszlopos, kovácsoltvas korlátos tornác. Belső terek átalakítottak, síkfödémesek, néhány eredeti nyílászáróval. Egy egyidős (1906) és számos újabb melléképület (20. század második fele).
külső leírás:
Szabadonálló, földszintes, U alaprajzú, manzárdtetős kastély. Főhomlokzatán kör alaprajzú saroktornyok, hét tengelyes középrizalit, középső három tengelye előtt törtvonalú íves oromzatos portikusz. Udvari homlokzatán féltetővel fedett, öntöttvas oszlopos, kovácsoltvas korlátos tornác. A kastély közelében egykorú gazdasági épület.
A telken több gazdasági épület a 20. sz. második feléből.

Épületbelső: