A Sándor-Metternich-kastély műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Dorog Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A műemléki környezet a volt Sándor-Metternich-kastély egykori parkját és részben melléképületeit foglalja magában, az alábbi ingatlanok, illetve nyomvonalak határolják az óramutató járásával egyező irányban haladva: É-ról, indulva a Hősök terétől a hrsz. 567/1. Rákóczi út É-i térfalán haladva, magában foglalja a hrsz. 116/6. telket, folytatódik a Rákóczi út É-i térfalán egészen a hrsz. 908/1. becsatlakozásáig. Itt É-ra fordul a Klapka György u. becsatlakozásáig az 564., 563. hrsz.-ig, itt ÉNy-ra fordul és a Klapka György u. középtengelyében haladva, a Gróf Sándor Móric u.-ig, hrsz. 788., majd a Gróf Sándor Móric u.-ban a 807/8. hrsz.-tól egészen a hrsz. 786.-ig, innen a Gróf Sándor Móric u. Ny-i térfala alkotja a területet É-felé a hrsz. 786.-ig, onnan É-felé tovább a Sándor Móric u. középtengelyében haladva a Hősök tere felől az hrsz. 586/1. zárja le.

2019.05.19 13:34 Halász család állapot: 4 - koordináta: N 47° 39,194' E 18° 36,130' - pont: 32

Az épület teljesen körbe kerítve. Az őr nem engedett be így csak kívülről tudtam fotózni. Nem sok változás talán elkezdték a belső részek felújítását.