Lakóház; középület

Középület, volt lakóház, romantikus, 19. sz. Tervezte: Hild József.
:
Egyemeletes, belsőudvaros, koraeklektikus középület, zártsorú beépítésben.

A kilencaxisos egyemeletes Szabadság téri homlokzatot kétrészes főpárkány zárja le. A földszint felett hangsúlyos övpárkány, az emeleti ablakok alatt pedig könyöklőpárkány húzódik. A szélső két-két ablaktengelyt lizénák szegélyezik. A földszinti bal szélső axisban nyílik a szegmensíves kapu, a földszinti ablakok egyenes záródásúak, szalagkerettel, a levéldíszes fríz felett egyenes szemöldökpárkánnyal. Az emeleten egyforma szegmensíves ablakok nyílnak, szalagkerettel, a középső ajtó előtt öntöttvas-mellvédrácsos konzolokon nyugvó erkéllyel. A főpárkány felett a szélső két mezőben baluszteres mellvéd, középen üres timpanon helyezkedik el. Az udvart egyemeletes szárnyak veszik körül négy oldalról, az emeleten öntöttvasrácsos, konzolos függőfolyosóval.

Szép épület, jó állapotban.

Irodaépület (0.045 km)