Háromemeletes, eklektikus ház, Schusbek Pál, 1868.
:
Az 1-7-1 ablaktengelyes, három eme-letes épület homlokzatát a földszint fölött övpár-kány, az első emeleten könyöklőpárkány, a máso-dik emeleten három részes mellvédpárkánysáv ta-golja és konzolsoros, háromrészes főpárkány zárja le. A földszinten félköríves falnyílásokat képeztek ki. A földszinti homlokzat bal (nyugati) felén húzó-dik a Lajta Béla-féle, mattzöld Zsolnay-féle eozinos mázú kerámiából és vörösréz elemekből kialakított portál, amelynek sima falburkolatain a XX. század ele-jén elterjedt stilizált-geometrikus "népi" motívu-mok láthatók. A kapu középen helyezkedik el, az említett portál önmagában szimmetrikus kiképzésű. Az emeleteken állótéglány alakú falnyílásokat ké-peztek ki, tagozatos rusztikus keretezésekkel mell-védjeikbe illesztett kőbábos korlátokkal. Az ablakok között korinthuszi pilaszterek kaptak helyet, az er-kélyel hangsúlyozott sarokrizalitokon pilaszter-fél-oszlop párok váltanak fel. A szerényebb kiképzésű második emelet az első emelet falnyílás megoldásait ismétli, de mellvédbe illesztett kőbábos korlát nélkül. A harmadik emeleten az előbbiekhez hasonlatos megoldású harmadik emeleten a sarok-ablako-kat konzolokra állított egészalakos allegorikus szobrok fogják közre - talán jobb oldalon Igazság és Tudás, bal oldalon ?(sérült) - Gépészet alakjai -, alkotójuk ismeretlen.

Kár, hogy a banknak csak az épület egyik felének felújítására futotta...

A konzol köszöni szépen, jól van.