Tatabánya Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcasorba illeszkedő, szabadon álló, egyhajós, téglalap alaprajzú templom, É-i homlokzata előtt toronnyal, a D-i záródás felé kontyolt nyeregtetővel. Síkmennyezetes hajó, a hajó bejárati oldalán fakarzat. A K-i homlokzat kapujának szemöldökgerendáján évszám: 1787. Berendezés: jellemzően 19. század eleje; úrasztala: 1862; keresztelő kút: 1901. Épült 1787-ben. 1862-ben bővítették, ekkor készült tornya is. 1987-ben felújították.
külső leírás:
A település főutcáján, utcasorban álló templom, előrelépő toronnyal. Palaborítású hajó. Alsó toronyszint homlokoldalán félköríves kőkeretes kapu; kapu fölött szalagkeretes körablak. Kapu és körablak között kovácsoltvas betűkből felirat. Alsó toronyszinten és hajó oldalhomlokzatain futó főpárkány (hajó oldalhomlokzatain durván elrontva). Második toronyszint homlokoldalán félköríves záradékú szalagkeretes ablak, toronyszintet osztópárkány zárja. Hajó főpárkányától második toronyszint fele magasságáig emelkedő egyszerű féltimpanonok. Második toronyszint oldalhomlokzatain vonóvasak külső támasztékai. Harmadik toronyszinten oldalanként egy-egy félköríves záradékú, szalagkeretes ablak. Harmadik toronyszintet órapárkány zárja, számlapok helyét kör alakú stukkószegély jelzi. Négyszögből nyolcszögbe átmenő törtvonalú, lemezfedésű sisak. Gömb, csillag. Hajó jobb oldalhomlokzatán két félköríves záradékú ablak. Hajó bal oldalhomlokzatán két félköríves záradékú ablak; lent középen íves szemöldökű, feliratos, vastag gerendakeretes kapu barokk ajtószárnyakkal. Hátsó homlokzat párkányzat nélküli; sarkai élszedettek, negyed kör profilú betéttel.
Karzat fölötti mennyezetgerendák elkorhadtak, a mennyezet leszakadt. Helyreállítása folyamatban.

A felújítás óta a lábazaton felázás miatt festés hibák. Néhol mohásodás is elkezdődött.