Jászai Mari szülőháza

kulturális és szórakoztató épület
múzeum
Komárom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, földszintes, zsupptetős épület. Szoba - szabadkéményes konyha - szoba - kamra elrendezésű. Fafödémes belső terek, fa-, illetve tégla padozattal. Utcai homlokzatán emléktábla. Népi műemlék.
külső leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú parasztház zsúptetővel. A végéhez egykor kapcsolódó kamrát(?) istállót(?) elbontották. Oromfalán emléktábla.
Ablakai, ajtói egyenes záródásúak, kereteletlenek, az ablakok kifelé-befelé nyílnak, beeresztett ráccsal. (Arra nem emlékszem, hogy régiek-e vagy újak, de szerintem inkább újak. Borossay K.)

2008.07.26 14:07 innoxum állapot: 5 - koordináta: N 47° 30,346' E 18° 0,024' - pont: 5

ép, kifogástalan állapotban. Az udvarban felállított konténer- WC viszont darabokra verve. Az első két ablak valóban új, a harmadik viszont a csapolásokból és vasalotokból ítélve 70-80 évnél idősebb. A tető nem zsupp, hanem nádfedésű !!

Sörház (0.078 km)
Tájház (0.477 km)