Petrus Kulinger sírköve

TEMETŐ
síremlék
sírkő
Komárom Körzeti Földhivatal
Romos
rövid leírás:
Az r. k. templom (trsz.: 2538) kertjében álló szív alakú sírkő, kereszttel. A sírfelirat a szív előlapjára vésve. Rossz állapotú, több darabra tört.
külső leírás:
A r.k. templom kertjében, a kőkereszt - maga is romos - mögötti orgonabokor alatt található, romjaiban, fényképezhetetlenül. Mellette egy másik sírkő maradványai.(?)
(Leírása és felirata a topográfia kézirat (Szabó Erzsébet) és a hozzá készült fényképek alapján.)
Szív alakú sírkő, kereszttel. A szív körben keretes, középütt voluták között kagylómotívum, ebből nő ki a kereszt. A kereszt körben szintén keretes, vízszintes szára kettős szirmokban, függőleges szára kettős volutában végződik. A keresztszárak metsződésében domború IHS felirat.
A sírfelirat a szív előlapjára vésve.

A templom kertjét kitisztították, a sírkő szabadon áll, még rendezik a környezetet.