Római tábor alapfalai

Rom
ERŐDÍTMÉNY
erőd
Esztergom Körzeti Földhivatal
Romos
rövid leírás:
Domboldalban, támfalszerűen, nagy kövekből falazott, növényzettel teljesen benőtt, kb. 340 x 130 m kiterjedésű, szabálytalan alaprajzú tábor romjai. Régészeti feltárása 1906-ban volt (régész: Finály Gábor). Ekkor a tábor D-i és DK-i falát, hét félkör alaprajzú tornyot és három épületet tártak fel. A romokat visszatemették.
Az ún. Kishegyen találtak rá. A Táncsics M. u. 7. és 9. ingatlanok területén található.
A domboldalban támfalszerűen, szabálytalan, nagy kövekből falazva. A növényzet oly mértékben benőtte, hogy megközelítése szinte lehetetlen.
Irodalmi adatok szerint (Magyarország régészeti topográfiája) kb. 340 x 130 m lehetett befoglaló mérete, tehát tekintélyes.

2018.09.17 14:59 Emese62 állapot: 2 - pont: 52

A nagy gaztól semmi nem látszik, ha behatoltam a csalánosba, akkor a talpammal, itt-ott éreztem a kiálló falat köveket, teljesen elvadult a növényzet!

Heckenast-kúria (0.277 km)
SZOT üdülő (2.385 km)