Szent Lőrinc vértanú
Esztergom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, É-i homlokzati tornyos, szentély felett kontyolt nyeregtetős templom. A szentély K-i oldalához kétszintes sekrestye csatlakozik. A torony kórusablakán 1810-es évszám. Csehsüveg boltozatú hajó és szentély, a hajó bejárati oldalán falazott karzat. Falképek: 19. század vége. Berendezés: jellemzően késő barokk. Orgona: 1876, átépítve. Épült, korábbi templom felhasználásával, 1787-1792 között. 1810-ben átépítették. A templom mellett: kőkereszt, 19. század vége.
külső leírás:
A községet átszelő főútvonal mentén szabadon áll ÉK-DNy tájolással. Főhomlokzatát széles sávok szegélyezik. Síkjából a homlokzati torony kissé előrelép. Szegmensíves kő kapukeretben klasszicista fa szárnyak, belül vasalással. A kaput kis rövid párkány védik majd három kórusablak következik, a középső aedicula-szerűen kiemelt, rajta 1810 vakolatszám. A torony földszintjét kettős főpárkány zárja, fölső tagozata a hajón körülfut. Fölötte kis padlásablak, övpárkány, majd zsalus harangablakok. A torony felső emeletét ikerlizénák szegélyezik, majd órapárkány zárja, minden oldalon órákkal. Alacsony gúlasisak, csúcsán gömb, vas kettős kereszt. Erős, íves oromfal.
A hat keskeny sávok osztják. Három-három szegmensíves ablak, vas szerkezettel. Egyenes záródású, azonos magas szentély. Sekrestyén egyenes záródású ablakok. A dörzsölt homlokzat rom hatású, nem idevaló (nemrég készül). A tagozatok elkentek. Ugyanígy a beton lábazat. Palafedés.
A templom mellett kő talpon kő feszület a 19. sz. végéről.

Kitűnő állapotú templom, belül is rendben.