Esztergom Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A falu feletti dombon, temetőkertben, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális záródású templom, Ny-i homlokzata előtt toronnyal, a K-i záródás felé kontyolt nyeregtetővel. É-i oldalához, az egykori szentély mellett kétszintes sekrestye, ma bejárati előcsarnok, csatlakozik. A torony kőkeretes kapuját pálos címer díszíti, felette, az ablak könyöklőjén 1686-os évszám. Síkmennyezetes belső tér, két rövidebbik oldalán oszlopokra támaszkodó falazott karzat. Berendezés: jellemzően 19. század vége; úrasztala: 1862. A templomot a reformátusok építették 1560-1590 között, 1686-ban átépítették. 1696-ban már a pálosok birtokában volt. A rend 1786-os feloszlatása után a reformátusok vették meg 1788-ban. 1818-1920 között bővítették (Feigler Ferenc építőmester). Tornyát 1924-ben építették.
külső leírás:
A falu fölötti dombon, a temetőkertben áll, É-D-i tájolással. Főhomlokzata előtti tornyán füles kőkeretben hétszárnyú hajdani kapu, zárókövén pálos címer, fölötte 1686. bekarcolt évszám.
Zsalus toronyablak fölött választópárkány. A torony oldalékei barokkosan lesarkítottak. A második szinten körablak, legfölül harangablakok zsaluval. Szép órapárkány zárja a tornyot és gúlasisak fedi, csúcsán buzogány. A hajón magasan elhelyezett 6-6 kis ablak szegmensíves záródással, sima vakolt kerettel, barokk ráccsal. A hajdani "szentély" - mely a nyolcszög három oldalával zárul - Ny-i oldalán bejárati ajtó és két ablak. Markáns főpárkány fut körül. Nyeregtetőn cserépfedés. A második és harmadik ablakaxisban mindkét hosszfalon erős, süllyedésből származó repedések keletkeztek. A homlokzatvakolás egyébként nem műemlékre illő kivitelű, a fröcskölés deformálja a tagozatokat, pl. a címer plasztikáját teljesen elnyeli.
Kielégítő lesz, ha a repedések okát megállapítják és megszüntetik (2002).

A templomot felújítják, a tető már készen van.