Szlovák Tájház

Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, előkertes, téglalap alaprajzú, földszintes ház nyeregtetővel, udvari homlokzata előtt faszerkezetes tornáccal. Belseje egytraktusos, szoba - konyha - szoba - kamra beosztású, gerendás deszkamennyezettel. Konyhája szabadkéményes. A ház végében istálló, toldalékkal, átalakítva (vendégszoba, vizesblokk). Népi műemlék.
Téglalap alaprajzú, földszintes ház nyeregtetővel, cserép héjazattal, fésűs beépítésben.
A háromosztatú házhoz istálló kapcsolódott - ma ebben vendégszoba van -, valamint toldalékként mellékhelyiséget építettek még hozzá.
állapot leírása:
Tetején a cserepezés javításra szorul, az épület hátsó résén a fal a szomszéd felé (Petőfi u. 96.) kidőléssel fenyeget. Kerítése is több helyen megdőlt.

Elsőre négyest adtam, de mégis inkább ötös alá. Az épület rendben van, nem ázik sehonnan, a felületek épek, a szobor visszakerült, de a kerítés egy része be van dőlve.