A Gyürky-Solymossy-kastély műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település kisterenyei részén, angolparkban, szabadon álló kastély műemléki környezete a következő lehatárolással: a 66. hrsz.-ú telek ÉK-i sarkából D-i irányba indulva követi a mondott telek K-i határát, amíg az el nem éri a 72/2. hrsz.-ú telek határát. Innen DK-i, majd D-DK-i, tovább Ny-DNy-i, majd ismét D-DK-i irányba fordulva halad tovább a 72/2. hrsz.-ú telek határain a 147. hrsz.-ú telek ÉK-i sarkáig. Innen a 147. hrsz.-ú telek határain halad, amíg vissza nem érkezik a 72/2. hrsz.-ú telek D-i határához. Ezen, majd a Ny-i telekhatáron jut vissza az É-iig, amit K-i irányba fordulva követ tovább. A 72/2. hrsz.-ú telek É-i határának folytatásában fut a 68, 67 és 66. hrsz-.ú telkek É-i határa. Utóbbi É-i és K-i határának metszéspontjában végződik a
műemléki környezet határvonala.

2018.08.09 12:00 Emese62 állapot: 4 - pont: 15

A park gondozott , de a kastély kissé elhanyagolt, zárva volt, nem tudtunk belülről begmézni. A csatorna ereszt ezért beázik, a zsindely kopottas a kupolákon.