Fakereszt

Plasztika
kereszt
Salgótarján Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A r. k. templom (trsz.: 5842) D-i homlokzata előtt áll. Lábazatán faragások: két angyal kehellyel, alatta IHS bevésés, halálfej lábszárcsontokkal, alább rozetta, majd két gyertya között úrmutató. Legalul felirat, évszámmal, mely szerint Állíttatta Nagy Mária és leánya, Kis Pál Mária 1877-ben. A kereszten festett fém korpusz. Népi műemlék.
külső leírás:
jelenlegg másodlagos elhelyezésben áll a templom déli homlokzata előtt. lábazatán népi faragások: két angyal kehellyel, alatta IHS bevésés, halálfej csontokkal, alább rozetta, majd két gyertya között úrmutató. legalul felirat. A kereszten fém korpusz.

2009.05.24 11:27 klo állapot: 4 - koordináta: N 47° 59,431' E 19° 50,506' - pont: 4

A kereszt meglehetősen jó állapotban van, de a felső ív görbe. Egyetlen évszámot találtam a fába vésve, az 2003-as volt.