ev. templom
Pásztó Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, keletelt templom, Ny-i homlokzata előtt emelkedő toronnyal, egyenes záródású hajóval. Nyeregtetővel fedett, amely a hajó záródása felett lekontyolt. Hajója síkmennyezetes, U alakú fakarzattal, a toronyalja csehsüveg boltozatos. Berendezés: karzat, padok, 18. század vége (átfestve); oltár: 19. század vége. Középkori templom maradványainak felhasználásával épült 1790 körül. 1863-ban tűz pusztította.
külső leírás:
A falu közepén, utca vonalában, de arra merőlegesen, szabadonálló barokk templom téglalap alakú hajóval és a hajó nyugati homlokzatához csatlakozó, négyzetes alaprajzú toronnyal.
A szegmensíves bejárat a torony déli oldalán, a torony nyugati homlokzatán a földszinten lőrésszerű kicsi ablak. Emeleti részen a nyugati oldalon szegmensíves záródású ablak, majd egyszerű, tagolatlan párkányzat fut körbe. A torony emeletén, mind a négy oldalon kosáríves harangablak, órapárkány, majd bádoggal fedett, törtvonalú sisakdísz. A hajót mindkét oldalon 2-2 szegmensíves ablak világítja meg. Sátortető cserép fedéssel.

A felújított templomon már javítgatások, festékpergések látszanak.

Templomrom (0.215 km)