A római katolikus templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Balassagyarmat Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A dombon, belterület és külterület határán álló templom műemléki környezete a következő lehatárolással: határvonala a 216. hrsz.-ú Dobó Katica u.-ból a templomhoz vezető lépcső aljától indulva követi a Dobó Katica u. DNy-i irányba tartó ágát, majd elérve a templom 236. hrsz.-ú telke és a temető 0278. hrsz.-ú telke határának metszéspontját, ott D-i irányba fordulva halad tovább a a temető telkének határain, előbb D-i, majd K-i, majd ismét D-i, majd Ny-i irányban, mígnem eléri a temető DNy-i sarkát. Onnan tovább ÉK-i irányban halad át a 042. hrsz.-ú földterületen, egészen a 0277/2. hrsz.-ú telek DNy-i sarkáig, majd a 0277/2. és a 0277/1. hrsz.-ú telkek közös határán É-i irányba tartva jut el a 081/2. hrsz.-ú útra, melynek vonalát előbb K-i, majd É-i irányban követve jut vissza a Dobó Katica u. É-i ágára, s onnan K-i irányba fordulva és haladva a kiindulóponthoz.
külső leírás:
A 236 hrsz-ú templomhoz vezető lépcső két oldalán elhelyezkedő 237 hrsz-ú telek (a plébánia), az előbbibe beleékelődő 235 hrsz., a lépcsősor másik oldalán elhelyezkedő 233 hrsz. és a Dobó Katica utca - gyakorlatilag a templomdomb és az aljában húzódó út.

Nagyon szépen rendben tartott műemléki környezet