Jánossy-kastély műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Balassagyarmat Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település központjában, egykori parkjának megmaradt részén, álló kastély műemléki környezete a következő lehatárolással: a 340. hrsz.-ú telek K-i sarkától a Petőfi u. középvonalában tart DK-i irányba, majd a Jókai utca torkolatánál Ny-DNy-i irányba fordulva a Jókai utca középvonalán halad tovább, míg el nem éri a 353. hrsz.-ú telek DK-i sarkát. Itt ÉNy-i irányba fordulva a 351/1. hrsz. úton, majd ennek folytatásában a 352. hrsz.-ú közterület, végül a 393. hrsz.-ú árok D-i oldalán haladva jut ki a Bocskai utcára, ahol azonban a 344. hrsz.-ú temető megkerülése után DK-i irányba fordulva a 340 hrsz.-ú úton eljut a 341. hrsz.-ú telek D-i sarkáig, majd innen a 341. hrsz-ú telek DK-i határán halad, s végül ennek folytatásában, a 340. hrsz.-ú telket átvágva tér vissza a Petőfi u.-i kiindulóponthoz.
külső leírás:
Cserhátsurány belterületén a Bocskai út, a Petőfi Sándor út, a Jókai út, valamint a 351/1 hrsz. út, a 352 hrsz. közterület és a 393 hrsz. árok által határolt területeken a 345 hrsz-ú Jánossy-kastéllyal közvetlenül határos 346, 347, 350, 351/1, 351/2 hrsz-ú telkek.

Az eredeti kastélykerthez vélhetőleg hozzátartoztak a 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 hrsz-ú területek is, ezek jelenleg nem állnak védelem alatt.

A 351/2 hrsz. "zárványként" tartalmazza a 344 hrsz-ú temetőt.
Cserhátsurány belterületén a Bocskai út, a Petőfi Sándor út, a Jókai út, valamint a 351/1 hrsz. út, a 352 hrsz. közterület és a 393 hrsz. árok által határolt területen a 345 hrsz-ú Jánossy-kastéllyal közvetlenül határos 346, 347, 350, 351/1, 351/2 hrsz-ú telkek.

Egyszerűen nem értem a kiírást, hogy lehet a műemléki környezetet ellenőrizni? Villanypásztorral védik a kastélyt és a telket!

Magtártemplom (2.859 km)