Református templom, neogótikus, Pecz Samu, 1893-1896.
:
Parkban szabadon áll, centrális alaprajzú, téglaarchitektúrás historizáló (neogót) templom, a homlokzat mellett álló toronnyal.
A K-i, főbejárat felőli nyeregtetős, oromzatos szárnyhoz Ny-felé négy, a tízszög öt oldalával záruló, kontyolt nyeregtetős karéj csatlakozik. A K-i homlokzat É-i oldalához négyzetes alapzatú, a párkánymagasság fölött nyolcszögűbe átmenő, gúlatetős torony járul. A homlokzatokat a belső boltozati rendszernek megfelelően támpillérek tagolják, a támpillérek közeiben csúcsíves ablakok nyílnak. A belső tér eszmei középpontja felett a középtér tízszögű tamburja emelkedik, mely hegyes sátortetővel fedett. A tambur szabad felületein körablakok nyílnak, a főpárkánya alatt pedig törpegaléria fut körül. Főbejárata a K-i szárny közepén elhelyezett, vimpergával hangsúlyozott csúcsíves kapu, díszes vasráccsal, fölötte a homlokzati falon körablak, a háromszögű oromzatban keskeny csúcsíves ablakok. Mellékbejáratok a karéjok közeibe épített alacsony előtereken lévő két-két szegmentíves kőkeretű kapun át. A kapukon gótizáló vasveretek, a kapukhoz vezető lépcsők szélein díszes kovácsoltvas rácsok. A tornyot a templom K-i szárnyának É-i oldaláról, a karzatszintről vezető csúcsíves árkádívű híd köti a templomhoz. A tetőzet színes mázas cseréppel fedett. A templom előtti parkban Pecz Samu emlékkút, neogót. A talapzatot és a kútrész Rerrich Béla, a szobrot Berán Lajos készítette.

Jó állapotú épület.

Budai Vigadó (0.108 km)