Kétemeletes, romantikus ház. Dörschung Antal, 1868.
:
Zártsorú, kétemeletes, belsőudvaros romantikus bérház, a Veres Pálné és a Szarka utcák sarkán.
A Veres Pálné utca felől nyolc, a Szarka utca felől hét tengelyes homlokzatot a földszint felett övpárkány, emeletenként könyöklőpárkány tagolja, és tojássorral alátámasztott függőlemezű főpárkány zárja le, - amely igen sérült állapotban van. A földszinten vaskos pilaszterekre futó, kváderezett szegmensívsor alkot vakárkádokat bennük fekvőtéglány alakú pinceablakok és állótéglány alakú földszinti ablakok helyezkednek el. A Veres Pálné utcai homlokzat balról negyedik árkádnyílásában az ívbe kaput illesztettek. A rongált homlokzat ablakai egyenes záradékúak. Az első emeleti ablakok alatti mellvédmezőt három-három rozettás kazetta díszíti, a profilált ablakkeretek záradékai és a szemöldökpárkányok hiányoznak. A második emeleti ablakok egyszerű szemöldökpárkányai hiányoznak; ma már csak a Veres Pálné utcai homlokzat balról ötödik falnyílásának szemöldökpárkánya van meg.

Az épület állapota kiváló, nyílászárók állapota teljesen jó.