Szent Jakab apostol
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, háromhajós, keletelt templom, Ny-i homlokzata előtt középtoronnyal, a főhajóval azonos szélességű, egyenes záródású szentéllyel, melynek É-i és D-i oldalához sekrestye kapcsolódik; a szentély felé lekontyolt nyeregtetővel, a mellékhajók fölött a főhajó tetőgerincére merőleges két-két ároktetővel. A mellékhajók Ny-i bejáratai előtt három oldalukon nyitott, kontytetős előcsarnokok. Belseje csehsüveg boltozatos, a mellékhajók részben dongaboltozatosak, a D-i, újabb sekrestye síkmennyezetes. A hajó bejárati oldalán karzat. Falképek: szentély, 1953 (Jeges Ernő). Színes üvegablakok: 1935. Berendezés: részben 18. század, részben 1930-as évek; mellékoltárkép, 1938 (Talpass János). Az 1575-ben épült korábbi templom köveinek felhasználásával a 18. században épült. 1934-1936 között bővítették a mellékhajókkal.

Szép állapotban van.