Háromemeletes, klasszicista ház, Hild József, 1837.
:
Háromemeletes, belsőudvaros klasszicista lakóház eklektikusan átalakított homlokzattal.
Utcai homlokzata kilenc tengelyes. Vízszintes tagolását a földszint feletti övpárkány a harmadik emeleti ablakok végigfutó könyöklőpárkánya és a három tagú zárópárkány adja; függőleges tagolását a háromtengelyes, az emeleteken armirozással közrefogott középrész, mely a földszinten rizalitszerűen előreugorva tartja az első emeleti erkélyt. A félköríves földszinti nyílások rusztikásan kváderezett falsíkban helyezkednek el, középen kapuval; felettük az első emeleti nyílások keretezése végig azonos, konzolokon nyugvó háromszögű timpanonos szemöldökpárkányokkal, a konzolok közötti mezőben fejkiképzésű zárókővel. A második emelet ablakai tagolt keretezésűek konzolokon nyugvó könyöklővel, a három középtengelyben félköríves timpanonnal, a szélső tengelyekben ornamentális szemöldökdísszel. A harmadik emeleti ablakokat a középső három tengelyben erőteljes szemöldökpárkány hangsúlyozza.

Remek állapotban van változatlanul, érdekesség hogy Hild József a házat Fabiny Teofil János szemész, egyetemi tanár számára építette.

Épület (0.101 km)
Tigris Szálló (0.102 km)