Mindenszentek
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Dombon, szabadon álló, egyhajós, keletelt, nyeregtetős templom, a hajó ÉNy-i és DNy-i sarkán egy-egy átlós támpillérrel, Ny-i homlokzata előtt középtoronnyal, a hajónál keskenyebb, poligonális záródású szentéllyel, melynek É-i oldalához sekrestye kapcsolódik. Belseje síkmennyezetes, a hajó bejárati oldalán karzat. Berendezés: jellemzően 1913 körül; Nepomuki Szent János-kép, 19. század eleje; népies körmeneti Mária. Középkori templom felhasználásával épült 1732-ben, tornya 1784 előtt épült. 1913-ban teljesen átépítették, ekkor készült szentélye is. A templomkertben: kőfeszület, talapzaton, korpusszal, 1811.
külső leírás:
A falu közepén, domb tetején szabadon álló barokk plébánia templom, nyugati homlokzata előtt toronnyal, a nyolcszög öt oldalával záródó szentéllyel és az északi oldalra épült sekrestyével.
Nyugati bejárat téglalap alakú, kétszárnyú kapu, minden nyílás körül festett keret. Bejárat felett ovális ablak, torony második emeletén félköríves harangablakok, órapárkányos torony, hagymasisakkal. Téglalap alakú hajóját az északi oldalon 3, a déli oldalon 4 félköríves ablak világítja meg. Szentély két oldalán 1-1 hasonló ablak. Tető palával, illetve bádoggal fedett. A nyugati homlokzat sarkain 1-1 rézsutosan álló, kétsazkaszos támpillér.

A hibák maradtak.