Szentendre Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, késő klasszicista, 1839-1856. Tornya eklektikus, 1881. Berendezés: főoltár, 18. sz. A templomtorony mellett barokk sírkő 1775-ből.
:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, egyhajós, későklasszicista templom.
Lábazata keletre néző historizáló homlokzatán a torony alatt szegmensíves kőkeretes bejárati kapu, felette faltükörben szintén szegmensíves keretezett kórusablak.
A toronytest háromszögű oromfalakkal kapcsolódik a homlokzathoz. Saroklizénákkal keretelt faltükrökben két szintjén félköríves keretezett ablakok, könyöklőpárkányuk alatt táblás dísszel. Az órapárkány fölött tört vonalú toronysisak.
Oldalain szegmensíves, kőkeretes ablakok, visszalépő, egyenes záródású szentélyének északi falában egy ablak.
A szentély déli oldalához félnyeregtetős sekrestyeéplület csatlakozik.
A templom nyeregtetején palafedés.

2010.06.03 12:52 rlevente állapot: 3 - koordináta: N 47° 38,456' E 18° 57,865' - pont: 8

Sajnos nem lett jobb az állapota, a vakolat továbbra is hullik.

Van előtte egy <a href="http://www.muemlekem.hu/muemlek?id=6951"> műemlék</a> <a href="http://www.muemlekem.hu/kereszt?id=286#9648"> kereszt</a>.