Várrom

Rom
ERŐDÍTMÉNY
Vác Körzeti Földhivatal
Romos
Várrom, gótikus, 14. sz.
külső leírás:
Jelenleg romos. A hegytető legmagasabb részét elfoglaló belső, D alaprajzú várból csak a torony DNy-i sarka és a keleti épületszárny udvar felőli falának egy szakasza áll jelentős magasságban. Másutt a falakból csak 0, 5 - 2 méteres szakaszok maradtak meg.
A belső vár négy főrészre osztható fel: az igen vastag várfalra (D alakú), az ehhez támaszkodó épületszárnyra és az udvarra, valamint a DNy-i sarokhoz kívülről támaszkodó toronyra. A belső vár kapuja nem maradt meg.
A külső várfal a déli oldalon csak kisebb szakaszon maradt meg, míg északon csupán sejteni lehet egykori helyét. Az enyhén íves nyugati szakaszból jóval több látszik. A DNy-i szakaszon sejthető a vár bejárata.
A rondella külső falazata erősen leromlott. Előtte sekélyes árok sánccal. A ma látható kőépítmények és sáncmaradványok egy erős, többszörös védőfalra engednek következtetni.

Az utolsó jelentés óta, ami 4 évvel ezelőtt készült, nem változott semmi.