Dabas Körzeti Földhivatal
Ref. templom, klasszicista, 1823. Berendezés: falazott szószék, kora klasszicista, 19. sz. eleje.
:
Utcasorba illeszkedő, szabadon álló, nyugati oldalán félkörzáródású templomépület, keleti homlokzata feletti toronnyal.
Utcai homlokzata falsávokkal keretezett, kétrészes párkánnyal záródik, mely az épület egészén körbefut. A torony falsíkja kissé a homlokzat elé lép, melyen szemöldökkel díszített, egyenes záródású, előtetős kapu, felette a karzat fekvőablaka látható. A főpárkány fölött a homlokzat attikán nyugvó, törtíves oromzattal kapcsolódik a toronytesthez. A toronytest alsó szintje falsávokkal keretezett, könyöklős félkör alakú padlástéri ablakkal áttörve, felső részének félkörzáródású harangablakai az osztópárkányon ülnek, a többi tagozatot csak színezett vakolat jelzi. Az egyszerű párkány fölött tört, barokk jellegű toronysisak gombbal, buzogánnyal.
Oldalhomlokzatait szintén falsávok osztják, minden második megkettőzve. Közeikben nagy, könyöklős félkörablakok, oldalanként kettő, a félkörzáródás tengelyében pedig egy.
Nyeregtető, palafedés.

Változatlanul kisebb felújításra szorul a templom, a falak továbbra is kívül penészesnek tűnnek.