parókia
Emeletes klasszicista ház, Hild József, 1845-1846.
:
Zártsorú beépítésben álló, körülépített udvaros, eredetileg háromemeletes, jelenlegi formájában egyemeletes klasszicista lakóház.
Főhomlokzata a földszinten 4+kapu+4 tengelyes, az emeleten 3+3+3 tengelyes. Ablakai egyenes záradékúak. A földszinten vállpárkánnyal összefűzött, mélyített félköríves tükrökben ülő ablakok fölötti félköríves, üvegezett lunettákban sugaras klasszicista vasrácsok vannak. A kapu az Attila út szintsüllyesztése miatt lejjebb helyezve, utólagos toldással magasítva. Az emeleti ablakok a középső három tengelyben aedikulás keretezésűek, könyöklőjükben balusztrádos mellvéddel, a szélső tengelyekben konzolos szemöldökpárkánnyal díszítettek. Az emeleti ablakok könyöklői a homlokzaton végigfutó párkányt alkotnak. Az emeletet egyszerű övpárkány választja el a földszinttől. Zárópárkány nincs, mivel a két felső emelet elpusztult. A tetőtérbe a legutóbbi helyreállítás során timpanont imitáló nagyméretű tetőablak épült, kétfelől egy-egy ökörszem ablakkal. Hátsó homlokzata földszintes, az emelkedő terepszint miatt az első emelet szalagkeretelésű ablakai nyílnak oda. Oldalhomlokzata eredetileg tűzfal volt, a szomszédos ház pusztulásával tárult fel, csupán négy ablak nyílik ide. Az hátsó és oldalhomlokzat tetőzete sűrűn elhelyezkedő, a tetősíkból kiálló ablakokkal "gazdagított".

A vakolathámlás sajnos egyre égetőbb problémát jelent, ha ez így folytatódik, szükséges lesz egy újabb felújítás.