Ráckeve Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, barokk, 1774-1776. Építőmestere: Jung József, berendezés: szószék, papiszék, padok, barokk, 18. sz.
:
Szabadon álló, egyhajós, homlokzati tornyos, oldalt előcsarnokkal ellátott templom. Palafedésű nyeregtető.
A hajó egyetlen nagy csarnok, téglából épült, kívülről kétosztású támpillérek támasztják meg.
A templom széles lapos ívvel záródik, amely a hajóval egyszélességű. A homlokzati torony saroktámpilléres, oldalbejárata kőkeretes.
Emeletét faltükörben sarokpilaszterekre lefutó ívek tagolják. A széles ívekben fenn óra, alatta félköríves, zsalus ablak. Alsó szintjén ovális ablak.
A homlokzat oromzatát kővoluták zárják le. Az oldalfalak mindkét végén, a karzatok alatt ovális ablakok.
Szegmentíves oldalablakok.
A legdíszesebb részlet a háromszögű oromzattal lezárt oldalsó előcsarnok kőkeretes ajtaja.
Egyszerű fejezetű, két lapos pillér, kosáríves záródású szemöldököt tart. A záródás felett egy-egy lapított volutával keretezett, szegmentíves tábla helyezkedik el, alatta cseppsor.

Nagyon szép felújított templom