Patay-kastély

Monor Körzeti Földhivatal
Művelődési ház és autós kertmozi, volt Patay-kastély, barokk, 18. sz. Bővítve és átalakítva.
:
Szabadon álló, egyemeletes kastély, hozzáépítésekkel.
Középső részén kiugró rizalit, kétemeletes, földszintjén egyenes záródású ajtó mellett egy-egy ablak, az ajtó feletti egykori erkélynek ma már csak négy vaskonzolja van meg, s az erkélyről nyíló ajtó nyílása. Az emeleti ajtónyílás mellett egy-egy ablak.
Nyeregtetővel fedett a rizalit, a hátsó homlokzaton is folytatódik, itt szintén kétszintes hasonló beosztású a bejárati részhez.
Az épület mindkét oldalához homorított ívű földszintes épületrész kapcsolódik. hegyesszögben előreugró egyemeletes sátortetős fedésű torony az épület sarkainál.
A kert felőli homlokzaton a középső emeletes-oromzatos kiugró rizalit, elől hiányzik a fa nyitott veranda. A kétoldali épületszárnyakon három-három egyenes záródású ablak, illetve a jobboldali szélsőt ajtóvá alakították, ma befalazva.
A kerti homlokzat előtt futball- és sportpályát alakítottak ki.

Változatlanul elhagyatott állapotban van.