Monor Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, barokk, 1776. Építette: Jung József és Haber József. Berendezés: oltárasztal, szószék, padok, copf, 18. sz. vége.
:
Körülkerített, egyhajós későbarokk templom. Kelet felé néző főhomlokzata előtt lépcsős feljárat vezet fel, az utca felől kapuval lezárva.
A homlokzat elé épített kétszakaszos torony alsó földszinti részén nyílik a félköríves záradékú kőkeretes kapu, felette szegmensíves könyöklőpárkányos ablak. Egyenes ívű oromzatának homlokzati részén egy fektetett ovális ablak. Az oromzat előtt emelkedik a torony felső része, négy oldalán félköríves kőkeretes ablakok. Óraíves párkányzat órával, tört vonalú hagymasisak zárja le.
Oldalhomlokzatait öt-öt támpillér négy szakaszra osztja, ezekben szegmensíves keretelt, könyöklőpárkányos ablakok vannak.
Nyugaton egyenes záródású.
Nyeregtető zárja le.