Szentendre Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1803.
:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú épület.
Homlokzata középvonalában enyhén előrelépő rizalit; faltükörben szegmensíves záródású kőkeretes kapu. Zárókövén töredékes felirat: ….us / ….Bj
A kapu fölött ívszelet záródású ablak.
A tagolt főpárkány fölött két-két csüngődíszes csonkakonzol között a faltükörben szintén egy ívszeletes ablak. A falsarkokat armírozás díszíti. A csonkavolutás oromfal sarkain egy-egy kő gomb.
A torony oldalait kettős falsávok tagolják, közöttük félköríves záródású záróköves harangablakok. A torony a rizalit folytatásában emelkedik. Nyolcszögű hagymasisak, bádogfedésű. Körülfutó sima lábazat. Kétoldalt két-két félkörös záródású ablak, az egyenes zárófalon négyzetes ablak.
Az épület baloldalához négyszögletű alaprajzú oldalépület - cintesem - csatlakozik, kőkeretes bejárattal.

A sok zöld növénytől nem látszik az épület, körbejárni nem lehet, zárva volt.

Zsitvay-kilátó (1.958 km)