Monor Körzeti Földhivatal
Ref. templom, kora barokk eredetű, 1630 körül, teljesen átépítve eklektikus stílusban 1882-ben.
:
Szabadon álló, homlokzati középtornyos téglány alakú templom.
Főbejárata előtt háromoldalú lépcsőfeljáró, egyenes záródású kőkeretes kapu, felette félköríves ablak.
A homlokzat középrészén a kapu mellet kétoldalt előreugró vízszintesen osztott lizénák, fent füzérdíszes párkánnyal, e fölött emelkedő háromszögű timpanonnal lezárva. Ívesen kapcsolódó oromzat, középütt szegmensíves kőkeretes ablak a torony alsó szakaszán. Ión fejezetű sarokpilaszteres torony négy oldalán félköríves timpanonos oromzatú ablakokkal, a könyöklőpárkányok alatt báboskorlát.
Óraíves, háromrészes tagolt párkányzat órával, párnatagos barokkos toronysisak négy oldalán ablakokkal. Oldalhomlokzatán szegmensíves ablakok.
Az épület jobb oldalához csatlakozó négyszögletes építmény cseréppel fedett.
Kívülről az épület fehérre festett.

Az épületen részleges felújítást végeznek, a torony alatti homlokzatot állítják helyre. A hajó falán lábazati vizesedés nyomai fedezhetők fel.