Monor Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, klasszicizáló késő barokk, 1800-1806. Berendezés: szószék, padok, tabernákulum, 18. sz. második fele.
:
Egyhajós, homlokzati középtornyos későbarokk templom.
Kapuzata keretelt, egyenes záródású, egyenes szemöldökpárkánnyal. Faragványos fa ajtószárnyak, rátett vas zár, vas fogópántok. A kapu felett egyenes záródású kőkeretes ablak konzolos szemöldökpárkánnyal, táblás köténydísz a könyöklőpárkány alatt.
A homlokzat középső részét - a bejárat és az ablak két oldalán - egy-egy talapzaton álló, sima felületű, ión fejezetű pilaszter kereteli. A homlokzat két oldalán egy-egy félköríves, szegmensívű oromzattal díszített üres szoborfülke, könyöklőpárkányuk alatt törtvonalú köténydísz.
A háromrészes tagolt főpárkány középen háromszögű timpanonnal, e fölött az oromzat ívesen kapcsolódik a kétszakaszos toronyhoz, kétoldalt vázák díszítik.
A torony sarkain pilaszterek, alsó szintjén egyenes záródású ablak, a felső szinten, a sarkon, korinthoszi fejezetű talapzaton álló pilaszterek; a négy oldalon négy félköríves ablak, óraíves párkányzata középső részén óra.
Volutás törtvonalú toronysisakján redőnyös ablakok a párkányzat felett. Oldalhomlokzatai falsávokkal osztottak, a szentély egyenes záródású szegmensíves ablakokkal.

Kopott, koszos falak, néhol vakolathullás. Nincs pozitív változás.