Szentendre Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1759-1760, 1890-ben pillérekkel erősítve. Berendezés: fő- és mellékoltár, szószék, keresztelőkút, 1760. Bebo Károly műve.
:
Szabadon álló keletelt homlokzati tornyos templom.
Homlokzata középső részén enyhén kiülő rizalitban füles záróköves kapu, faragott biedermeier kórusablak.
A főpárkány fölött, a sima oromfalháromszögek között emelkedő toronytest alsó részén fekvő téglány alakú ablak. A torony négy oldalán egy-egy félkörös záródású harangablak. Nyolcélű párnatagos bádogsisak.
A homlokzat részeit falsávok keretezik. A bejárattól balra a homlokzaton magasan befalazva hosszúkás fekvő ablakban finom reneszánsz faragású relief van befalazva. Közepén haránt hasított címerpajzs; alsó részén három búzakalász, fent két hatküllőjű csillag, a címer két oldaláról hullámzó bojtos végű szalagok.
A oldalhomlokzatot a kórus vonalában mindkét oldalon kettős támpillérek erősítik. A hajó két oldalán két-két, a szentélyen egy-egy szegmensíves ablak. A szentély ferdén hátralépő falakkal csatlakozik a hajóhoz, egyenes záródású keleti részén fekvő ovális ablak, alatta sátortetős sekrestyeépület.
Körülfutó magas lábazat, cserépfedés.

A templom állapota továbbra is jó.