Szentendre Körzeti Földhivatal
R.k. templom, barokk, 1768. Átépítve. Kerítésfalában pasztofórium, reneszánsz, 1519.
:
Szabadon álló barokk templom, keletre néző homlokzattal.
Ívesen kihajló középrizalitja kétoldalt homorú homlokfalakkal csatlakozik a templomtesthez. A felületeken faltükrökben egy-egy négyzetes vakablak, felettük köténydíszes keretezett félkörös szoborfülkék Páduai Szent Antal és Nepomuki Szent János szobraival.
A rizaliton csigás zárókővel díszített füles kőkeretes kapu, eredeti fa ajtószárnyakkal. Fölötte vörösmárvány feliratos tábla, e fölött kosáríves hármasablak.
A homlokzati főpárkány fölött volutás homorú oromfalháromszögek között sarokpilaszteres toronytest: alsó részén álló ovális ablak, törtvonalú osztópárkánya fölött körben négy félköríves, könyöklőpárkányos harangablak. Óraíves főpárkánya fölött nyolcélű bádogfedésű gúlasisak.
A hajótest két oldalán alacsony, újabban épült mellékhajók, tetőzetük a főhajó szegmensíves ablakainak párkányvonaláig ér. A mellékhajók lizénákkal tagolt mezőiben köténydíszes négyzetes ablakok. A főhajót a XVIII. században támpillérekkel erősítették meg az ablakközökben. A szentélynél kereszthajó épült, a szentélyzáródás körül újabb toldalékok.

Jó állapotú épület.
Mellette a plébánia, és annak falában egy kis kápolna.