Gödöllő Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, középkori alapokon késő barokk, 1794. Átalakítva. Berendezés: szószék, copf, 18. sz. vége.
:
Szabadon álló, középtornyos épület. Főhomlokzatát négy, vaskos háromlépcsős támpillér erősíti, a két középső között diadalívszerű áthidalás vakolt zárókődísszel, alatta szegmensíves ablak. Egyenes szemöldökű bejárati ajtó.
A főpárkányra enyhén rizalitszerűen kiülő tornyát oldalról íves oromfalak támasztják. Szalagkeretes toronyablak mélyített tükörben, törtvonalú sisak. Az oldalhomlokzaton szegmensíves záradékú ablakok 3-3 támpillér. Kosáríves szentélyzárás, balra sekrestye.

A templom állapota nem változott a korábbi jelentés óta. Elég sok a felületi vakolatvesztés, korábban valószínűleg jobban vizesedett.