Kétemeletes, neoreneszánsz lakóház, Weber Antal, 1875-1877. (Követség.)
:
Zártsorú beépítésű, nyugati tájolású, L alaprajzú, egy emeletes historizáló épület.

Külső: Homlokzata 6 axisos, az utolsó axis egy kiugró sarokrizalit. 5 tengelyben a lábazaton négyszögletes, rácsos pinceablakok láthatóak. A földszint tagolása: aaaaaB. Egyszerű, négyszögletes ablakok, csigás, volutás konzolokon nyugvó könyöklővel. A záróköveken groteszk fejek találhatóak. A kapu félköríves, rácsos. A zárókövén az ablakokéhoz hasonló groteszk van. Felette egy vasszerkezetű üveg tetőzet nyúlik legyezőszerűen az utca fölé. A vakolat rusztikusan kváderezett, a szintet egyenes vonalú osztópárkány zárja.
Az emeleten lévő egyenes záródású ablakokat bázison álló, kanellurás, jón fejezetes pilaszterek keretezik. A könyöklő alatti díszítés balluszteres. A pilaszterek háromszögű timpanonnal koronázott fogrovatos párkányt hordanak. A vakolat kváderezett. A homlokzat tetején íves, levéldíszes konzolos, fogrovatos főpárkány húzódik, a konzolok között tárcsadíszekkel.

Az épület állapota nem változott, továbbra is jeles.

Háztömb (0.089 km)