Szentendre Körzeti Földhivatal
Lakóház, volt kereskedőház, barokk, 1720 körül.
:
A szabadon álló, egyemeletes épületet a Fő tér, a Futó utca, a Wartagh György utca és a Görög utca határolja.
Nyeregtető fedi.
Főtéri földszintjének legnagyobb részén a kiállító terem ablakai, bal oldalán a könyvesbolt újabb portálja. A valaha egységesen kiképzett főpárkányt megszakították, az ablakok egy része szalagkeretes, könyöklőpárkányos.
Az 5. számú saroképület-rész emeleti részén két kő konzolon nyugvó, ikerablakos sarokerkély.
A déli Futó utcai homlokzaton magas oromfal, beforduló főpárkány. Kőkeretes ajtó, eredeti vasajtó.
Hátsó, Wartagh György utcai dísztelen homlokzatán részben új bejárati nyílások. Az északi, Görög utcai oromfalra is befordul a háromtagú főpárkány, szalagkeretes ablakok, köténydíszes pilaszterek tagolják.
Két régi vasajtó, barokk vasalásokkal.

Bizony ennek az épületnek az állapota egyre romlik! Csak fel kell nézni a kiugró sarokrészre és rögtön nagy beázás nyomok találhatóak. A festék és vakolat hiányokról még nem is beszéltünk.

Pestis kereszt (0.007 km)
Jankovics-ház (0.021 km)