Ráckeve Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, gótikus, 15. sz.-i eredetű. Átépítve késő barokk stílusban, 1813-ban. Berendezés: vörösmárvány főoltár, 1817; hátlapjába reneszánsz, 1519-ből származó vörösmárvány sírlap van beillesztve.
:
Keletelt, egyhajós, szegmentívvel záródó szentélyű épület, amelynek deli falához középtájon torony csatlakozik.
Egyszerű nyugati homlokzat, a kőkeretes kapu felett erőteljes oromzat. A déli oldalon két hajóablak, a hajó közepén a régi mintájára felépített gótikus, felső részén barokk kiépítésű, saroktámpilléres kőtorony.
Kőkeretes oldalbejárat a torony földszintjén. A hajó és a szentély fala ferde síkkal kapcsolódik.
A szentélyt északról és délről egy-egy ablak világítja meg. A sekrestye a szentély északi oldalához kapcsolódik. A hajó északi falán négy ablak. A templom a torony kivételével téglából épült a déli fal kővel vegyes.
Felirat helye: Csehi Mihály sírlapján.
Szövege: