Monor Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, barokk, 1752. Renoválva 1811-ben és 1947-1949-ben. Berendezés: egy mellékoltár, 17. sz.; egy mellékoltár, szószék, keresztelőkút, körmeneti kereszt, sekrestyeszekrény, 18. sz. második fele; főoltár, klasszicista, 19. sz. első fele.
:
Szabadon álló templom homlokzata elé épített toronnyal, melynek sarkain és a homlokzat szélein ión fejezetű pilaszterek állnak magas talapzaton.
A bejárati ajtó szegmensíves, felette félköríves, záróköves ablak.
A homlokzaton kétoldalt 1-1 félköríves szoborfülke: bal oldalt Szt. János, jobb oldalt Szt. Márk evangélista szobrával.
A fülkék alatt 1-1 apácarácsos négyszögletes ablak. A homlokzatot körülfutó golyvázott párkány zárja le. A homlokzat sarkaiból csigás, hajlított ívű oromzat emelkedik a toronytesthez.
A torony középső részén, mindhárom oldalon 1-1 félköríves ablak óramotívummal. Golyvázott óraíves párkányzata felett hagymasisak zárja le.
Oldalhomlokzatain kettős lizénák között félköríves könyöklőpárkányos három ablak. Egyenes záródású szentélye két oldalán 1-1 ablak.
A templom bal oldalán sekrestye; kőkeretes egyenes záródású ajtóval. Az épületen körülfutó magas lábazat van, nyeregtető fedi le.

A templomot a korábbi jelentés óta felújították. Nagyon szép egységet alkot az előtte lévő parkkal, példás állapot.

Présház (0.802 km)
Teleki-kripta (4.425 km)